Valósággal megszállták a turisták a legszebbnek mondott angol falut

Castle Combe egy lenyűgöző falucska Anglia délnyugati részén, Bristol közelében, amely arról híres többek között, hogy az 1600-as évek óta nem épültek itt házak. A legszebb angol falunak is hívott település sok film díszletéül szolgált a történelmi hangulata miatt, itt forgatták többek között Steven Spielberg Hadak útján című filmjét is.

Mintha a középkorban ragadt volna a festői Castle CombeForrás: Shutterstock/Chris_920

De nem csak a filmrendezők körében népszerű. A turisták is igencsak kedvelik, ezrével özönlenek ide minden évben, ami nem kis bosszúságot okoz a helyi lakosoknak. Szinte „megszállva" érzik magukat a látogatók által, akik a magánházak kertjei fölött röptetik drónjaikat, hogy videókat készítsenek.

A turisták már annyira zavarják a helyiek magánéletét, hogy elkezdtek kiköltözni a faluból.

Egyre kevesebb azok száma, akik állandó jelleggel itt élnek, az eladásra kerülő házak közül pedig egyre többől lesz nyaraló vagy Airbnb-lakás.

Georgina Kingshott (44) kutató Londonból költözött Castle Combe-ba 2016-ban egy nyugodtabb élet reményében. Azt állítja, hogy a turisták sértik a magánszféráját azzal, hogy drónokat repítenek otthona fölé, és úgy viselkednek itt, mintha csak a tengerparton lennének, írja az Independent.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek