Igazi álomotthon született a roncstelepről megmenekített buszból - videó

Nehéz elképzelni, hogy éppen egy autóbuszból szülessen hangulatos álomotthon, pedig ami egy londoni fiatalembernek és barátnőjének köszönhetően létrejött, abban mi is szívesen ellaknánk egy ideig! Mindjárt részletezzük!

Valószínűleg rengeteg kiöregedett buszt vonnak ki a forgalomból évente, mert üzemeltetésük már nem biztonságos, vagy környezetszennyező. Ez pedig sokak szerint pazarlás, ezért alakult egy DIY mozgalom, amely a roncstelepeken végzett buszokat hasznosítja újra. Angliában és Amerikában egymás után kerülnek fel az internetre a buszokból kialakított lakások, mint amilyen a következő álomotthon is.

Buszlakás, LondonForrás: Screenshot/City Bus Converted Into a Gorgeous Tiny Home/Youtube

Ezt a natúr, rusztikus stílusban berendezett buszlakást a londoni táj és kertépítész végzettségű fiatalember, Luke Whitaker és barátnője készítette. Miután Luke megelégelte a nagyvárosi élet zsúfoltságát, úgy döntött, hogy vidékre költözik, ahol vásárolt egy vadregényes, de művelésre alkalmas területet a természet lágy ölén.

Íme a lakás, kívülrőlForrás: Screenshot/City Bus Converted Into a Gorgeous Tiny Home/Youtube

De ahelyett, hogy építkezésbe kezdett volna, 1300 angol fontért, vagyis körülbelül félmillió forintért vásárolt egy leselejtezett buszt, majd eltávolította az összes ülést. A hely szűkössége miatt úgy döntött, hogy a fürdőszoba és a vécé nem a buszban, hanem a busz mellett, egy szabadon álló építményben kapjon helyet.

A buszban pedig következhetett a lakás helyiségeinek a kialakítása. Amikor Luke a barátnőjével találkozott, a busz átalakítása már megkezdődött, az enteriőrt azonban már együtt tervezték meg, natúr, rusztikus stílusban.

Egy betonlapra állított kandalló biztosítja a melegetForrás: Screenshot/City Bus Converted Into a Gorgeous Tiny Home/Youtube

Az ajtón keresztül az előszobának kialakított helyiségbe érkezik a belépő, majd a nagy mosgatóval valamint kéziizzós főzőlappal felszerelt konyha következik. Innen nyílik a nappalival egybekötött étkező, amelyet pedig könyvespolcok választanak le a busz végén kialakított hálószobától.

Az ablakokat mindenütt meghagyták, hogy a lakás tágasabbnak tűnjön, csak natúr árnyékolókat szereltek fel, az egyetlen helyiség pedig, ahol sötétítő függöny is van, a hálószoba, amelyet függönnyel lehet leválasztani a nappali részről is.

Ha szívesen olvasnál tovább a buszlakás belsőépítészeti kialakításáról és műszaki jellemzőiről, kattints a Lakáskultúra cikkére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek