Váratlan őskori leletre bukkantak a Pó folyó medrében egy kirándulás során

Őskori ember koponyacsontjára bukkantak kirándulók a Pó folyó medrében. A kavicsos mederben megbújó koponyatöredéket az észak-olasz Cremona és Piacenza városok között találták meg - jelentette az olasz sajtó hétfőn.

Már tavaly extrém alacsony volt a Pó folyó vízszintje - így nem csoda, hogy újabb és újabb leletek kerülnek elő - illusztrációForrás: NurPhoto via AFP/Mauro Ujetto

Egy kirándulás során bukkantak a koponyára teljesen véletlenül. A töredék az agykoponya két csontjából és a nyakszirtcsont egy részéből áll. A leletet Davide Persico, a Pármai Egyetem paleontológus professzora azonosította, aki egyben a közelben fekvő San Daniele Po község polgármestere.

A koponyacsont azért kerülhetett felszínre, mert az aszály miatt a Pó folyó vízszintje tavaly jelentősen csökkent, és a meder egyes szakaszokon kiszáradt.

 A feltehetően az őskőkorból származó leletet a héten Ravennába szállítják, hogy szénizotópos vizsgálattal meghatározzák a korát és genetikai teszteket végezzenek el rajta, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek