Mostantól kötélpálya köti össze Svájcot és Olaszországot

Az Alpok egyik leghíresebb csúcsa, a Matterhorn közelében július 1-jén átadták azt a kötélpályát, amely lehetővé teszi, hogy Svájcból Olaszországba és vissza síléc nélkül keljünk át - írta a Turizmus.com A kötélpályaszakasz átadásával egy olyan projekt zárult le, melyet már több mint 80 éve elkezdtek. A cél az volt, hogy Svájcot és Olaszországot hézagmentesen összekapcsolják. Az alábbi videó még csak beharangozta az új kötélpályát:

A Matterhorn Glacier Ride II. libegő teremtette meg azt a kapcsolatot. A háromköteles libegőt a Matterhorn Zermatt Bergbahnen üzemelteti, ők meséltek arról, hogy a kötélpálya a több mint 3800 méterrel a tengerszint felett található svájci Kis-Matterhorn állomást köti össze az olaszországi, 3458 méter magasan fekvő Testa Grigiával.

Az 1,6 kilométeres utat mintegy 4 perc alatt lehet megtenni a panorámakabinokban. De ha valakinek ideje és pénze is van rá, akkor akár a teljes szakaszt is végigutazhatja -  a svájci Zermatt és az olasz Breuil-Cervinia között. Ez az út összesen 90 percig tartna. 

Matterhorn Glacier Ride II.Forrás: (c)Zermatt Bergbahnen

Az új libegőn, amely a Plateau Rosa gleccser fölé viszi a látogatókat, tíz kabin van, ezekből kettő luxus kialakítású. Egy kabinban pedig 28-an férnek el kényelmesen.

Forrás: www.matterhornparadise.ch/de

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek