Olcsó albérletet keresel? Szardínián 1 euróért bérelhetsz lakást

Szardínia azok közé a paradicsomi helyek közé tartozik, amelyeket kék zónának nevezünk. Ez egy olyan területet jelent, ahol az emberek hosszabb ideig élnek, mint máshol, és az olasz szigettel együtt összesen mindössze 5 ilyen hely van a világon. A jó közösségi élet, az egészséges táplálkozás és az egészséges életmód mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy egy hely kék zónává válhat. Nem is kérdés, hogy bárki szívesen költözne ilyen adottságokkal rendelkező helyre.

A legközelebbi tengerpart, Cala Gonone, amely autóval 1 és negyed óra alatt közelíthető meg OllolaibólForrás: Shutterstock/Fokke Baarssen

Nos, ha jól képzett szakember vagy valamilyen területen, ez a lehetőség nem is annyira elérhetetlen a számodra. Ha tudsz otthonról dolgozni, és szívesen vállalod, hogy hozzájárulsz a helyi közösség életéhez oly módon, hogy előadások, tanfolyamok vagy projektek formájában megosztod tudásodat a helyiekkel, akkor cserébe potom pénzért, azaz havi egy euróért bérelhetsz lakást az egyik faluban.

Ez a falu pedig nem más, mint a Szardínia szívében lévő Ollolai, amely korábban az egyike volt annak a három szardíniai településnek, amely meghirdette az ún. egyeurós programot. Ennek keretében régi, rossz állapotú házakhoz lehetett hozzájutni jelképes összegért az ingatlan felújításáért és újrahasznosításáért cserébe.

A kép csak illusztráció, nem Ollolait ábrázoljaForrás: Shutterstock/Peter Csakvari

De a települések nemcsak az épített örökség megőrzése érdekében hirdették meg a programot, hanem azzal a céllal is, hogy újra életet leheljenek az elnéptelenedő falvakba.

És az utóbbi cél elérése érdekében hirdette most meg Ollolai következő akcióját, amelyben 50 lakást kínál bérlésre egy euróért.

A lakásokat legfeljebb öt évre adják bérbe havi egy euróért, ezután piaci bérleti díjak lépnek érvénybe. Ha érdekel a lehetőség, a workfromollolai.com weboldalon keresztül tudsz jelentkezni, ahol meg kell adnod az elérhetőségedet, egy linket az önéletrajzodhoz, például a Linkedinhez, egy kezdési időpontot és egy bemutatkozást. A kiválasztott jelölteket interjúra invitálják, amelyen arról is kérdezik őket, hogy miért akarnak a faluba költözni és milyen projekteket szeretnének ott megvalósítani, írja a turizmus.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek