Megbírságolták a szardíniai kagylókat gyűjtő turistákat

Az elmúlt hónapokban 2073 szardíniai kagylót, több mint 500 kavicsot és legalább 19 kg homokot talált az olasz vám- és pénzügyőrség a Cagliari-Elmas repülőtéren átutazó utasok bőröndjében.

Tengerparti kincsek, amiket jobb ha a helyükön hagyunk, és csak csodáljuk őketForrás: Petra Boekhoff/Pixabay

Kagylót, homokok és kavicsokat tilos hatósági engedély nélkül Szardínia strandjairól és tengervizéből elvinni. Akit elkapnak, 500 és 3000 euró (198 ezer - 1,18 millió forint) közötti bírságra számíthat a tartomány törvényei alapján.

Az utóbbi időben 10 turistát szankcionáltak a hatóságok, akiknek most egyenként 3000 eurót kell fizetniük, mert nem tudtak parancsolni a szemüknek és a kezüknek. Elsőként két német nő akadt fenn a pénzügyőrség nyomozóinak hálóján. Az utazók hazainduláskor akartak elvinni 218 kavicsot (8,6 kilogramm) és 159 kagylót. Két másik német utasnál további 480 kavicsot és 180 kagylót találtak.

Az ellenőrzések során a németek mellett három spanyol, egy-egy orosz, litván és olasz turistánál találtak nagy számban illegálisan gyűjtött tengeri szuveníreket - írja egy helyi lap, az unionesarda.it. Hogy ők mennyi bírságot fizetnek majd, azt még nem közölték.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek