Puccparádéval kezdődött az idei ascoti derbi, ahol a néhai királynőről is megemlékeztek

Ezrek özönlöttek a ma kezdődött ötnapos ascoti derbi helyszínére, hogy lássák a királyi család tagjait és a brit társasági élet krémjét, amint lovaskocsikon kelnek át a Straight Mile-on a zsúfolásig megtelt lelátók előtt minden nap, mielőtt elkezdődnek a versenyek.

Az ascoti derbi első napja - a brit társasági élet egyik legfontosabb eseményeForrás: MTI/AP/Alastair Grant

A szervezők elhatározták, hogy II. Erzsébet királynő emléke előtt tisztelegve elnevezik róla az egyik versenyt és egy fotókiállítással is megemlékeznek a királynőről a kedvenc lovas rendezvénye helyszínén.

Ezen a fotón Erzsébet brit királynő és Fülöp brit herceg látható még 2016. júniusában, ahogy megérkeztek a Royal Ascot lóverseny első napjáraForrás: AFP/Justin Tallis

„A néhai királynő szoros kapcsolata az Ascot Racecourse-szal jól ismert volt az egész világon, de korábban a királyi találkozón egyetlen verseny sem viselte II. Erzsébet királynő nevét" – nyilatkozta Francis Brooke, a király ascoti képviselője.

A feltűnési viszketegség itt kötelezőForrás: AFP/Justin Tallis

Összesen 35 versenyt rendeznek keddtől szombatig, és a résztvevők a több mint 12 millió dollár értékű rekordnyeremény kiosztásáért versengenek. A csütörtöki Arany Kupa vitathatatlanul a legkiemelkedőbb verseny lesz a menetrendben. Különös figyelmet fordítanak a királyi lovakra, amelyek most már Károly királyért és Kamilla királynéért futnak – írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek