Jövőre ennyit kell fizetnünk a beutazási engedélyért az Egyesült Királyságba

A Nagy-Britanniába történő beutazáshoz nemsokára elektronikus beutazási engedélyt (Electronic Travel Auorisation, ETA) kell igényelniük azoknak is, akik jelenleg vízum nélkül utazhatnak az országba. Az engedély két évig lesz érvényes, ez alatt az idő alatt tetszőleges gyakorisággal be lehet majd utazni vele az Egyesült Királyságba. Ha a beutazó útlevele időközben lejár, új engedélyt kell igényelnie. Az engedély megléte azonban nem fogja garantálni, hogy az utazó be is léphet az országba – írja a turizmus.com.

A fotó illusztrációForrás: Albrecht Fietz/Pixabay

2024-ben – pontosabbat egyelőre nem lehet tudni, mikor – az EU-tagállamok esetében is bevezetik a rendszert, amelynek állampolgárai jelenleg vízummentesen léphetnek be Nagy-Britanniába.

A brit kormány múlt heti közlése szerint az engedély 10 angol fontba kerül majd.

Az engedélyt online formában vagy applikáción keresztül lehet majd megigényelni. A regisztráció csak néhány percet fog igénybe venni, ezután három napon belül megszületik a döntés, kivéve, ha a belügyminisztérium további vizsgálatok végzését tartja szükségesnek. Fontos, hogy nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek is külön meg kell majd igényelni az engedélyt.

A brit kormány tájékoztatása szerint nem lesz szükségük az engedélyre azoknak, akik brit vagy ír útlevéllel, vagy az Egyesült Királyságban életvitelszerű tartózkodásra, munkavállalásra vagy tanulásra szóló engedéllyel rendelkeznek, vagy vízummal lépnek be az országba.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek