Videó: Nézzetek be az Egyesült Királyság legelhagyatottabb szállására!

Josh és Ollie a Jolly YouTube-csatornán ismert figurák. A két srác úgy döntött, hogy barátaikkal együtt felkeresik az Egyesült Királyság legtávolabbi és legelérhetetlenebb airbnb-jét. Már az sem volt rövid idő, mire elérték Britannia legszélét, hogy onnan az ország legelszigeteltebb szállását keresve a skóciai Shetland szigetcsoporton kössenek ki – írja a traveller365.com. Nézzétek meg a fiatalemberek kalandos videóját!

Az útjuk elején repülőre szálltak, majd autót béreltek, utána kisrepülővel haladtak tovább, majd végül komppal juthattak el végcéljukhoz, a szigetcsoport Papa Stour nevű apró szigetére. Valóban pici szigetről van szó, mert mindössze 4 km hosszú, ahol viszont nagyon könnyű felfedezni csodálatos természeti tájakat, az ottani békét és a csendet.

Az apró szigeten rengeteg természeti szépség várja a ritka vendégeketForrás: Picasa/David Hewitt/Wikimedia Commons

A Papa Stour partvonalát az Atlanti-óceán alakította, hogy páratlan látványt hozott létre a sziklákból, boltívekből és barlangokból. Gazdag a tengeri növény- és állatvilága. Nem csoda, hogy a parthoz közeledve egy sziklán üldögélő fókát is kiszúrtak a fiúk.

A szigeten nincsen rendőrség, orvos, és egyetlen üzlet sem.

A kisfilmből az is kiderült, hogy a srácok vendéglátójának házába is csak 1990-ben vezették be az áramot. A videóban a fiatalemberek hangsúlyozzák, hogy a kemény körülmények ellenére hálásak azért, amiért ott lehettek, és felejthetetlen élményekben volt részük.
(Címlapkép: YouTube.com)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek