El tudjátok képzelni, hogy fest a panda fekete foltok nélkül? Létezik, mutatjuk!

Egy délnyugat-kínai vadonban ritka albínó óriáspandát felfedeztek fel. A teljesen fehér állatról készült kamerafelvételeket a Szecsuán tartománybeli Wolong Nemzeti Természetvédelmi Terület tette közzé. A jelentés szerint a panda körülbelül öt-hat éves lehet, és a jelek szerint makkegészséges.

A különleges állatot először 2019 áprilisában észlelték a természetvédelmi terület kamerái, mintegy 2000 méteres tengerszint feletti magasságban. A hatóságok azóta külön csapatot állítottak fel a panda megfigyelésére. A kutatók tanulmányozták a medve lehetséges rutinjait, és mozgás által aktivált kamerákat telepítettek, hogy rögzíthessék, ha felbukkan. Íme, a legjobb felvételek róla!

A rezervátum pár napja tette közzé az idei első képeket az állatról, amelyeken fehér bundája, karmai és vörös szemei láthatók. Az új felvételen az is látható, hogy a teljesen fehér állat több más, fekete-fehér óriáspandával is kölcsönhatásba lépett körülbelül 2600 méteres tengerszint feletti magasságban.

„Ez az első feljegyzett, vadon élő, albínó óriáspanda" – idézte Li Sheng, a Pekingi Egyetem élettudományi iskolájának kutatója a CCTV riportjában.

"Még mindig nem világos, hogy génje öröklődik-e és folyamatosan továbbadódik-e a kis pandapopulációban. További nyomonkövetési kutatásokra van szükség" – tette hozzá.

Az állami média szerint Kína 1985 és 2021 között 10 ritka barna óriáspandát is felfedezett a vadonban.

Az óriáspandák Kínában őshonosak, és főként Szecsuán, Shaanxi és Gansu tartományok hegyeiben élnek. Egy 2021-es adat szerint körülbelül 1860-an élnek a vadonban – írja a scmp.com.
(Címlapfotó: J. Patrick Fischer / wikipedia.org - illusztráció)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek