Új, üvegaljú függővasútból nézelődhetnek a turisták a pandafővárosban

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy megnyitották Tibet első villamosított vasútvonalát, eközben pedig egy másik vonat is debütált Kínában. A pandatenyésztéséről ismert Csengtuban június vége óta egy átlátszó ajlú függővasút szeli át az levegőt, melyből 270 fokos panoráma nyílik a környező utcákra. (Csak a vonat tetején nem lehet kilátni.) A jármű különlegessége, hogy a festésnek köszönhetően elölről nézve egy kicsit pandára hasonlít.

CsengtuForrás: Wwklion/commons.wikimedia.org

A vonat elektromos meghajtású, pályája körülbelül 11,5 kilométer hosszú, és kocsinként maximum 120 ember fér el benne. A könnyű, szénszálas anyagból készült vagonok klimatizáltak. A vonat sebessége nagyjából megegyezik a metróéval, vagyis körülbelül 80 kilométer/órával halad.

Jelenleg a vasútvonalon négy megálló található: a Taji állomás, a Kuanghua sugárút, a Sujiazhen - Szucsiacsen és az Anren állomás. Taji állomáson át lehet szállni a Csengtu gyorsvasútra és a metróra. A Csungtang függővasút célcsoportják a városnéző turisták képezik, nem annyira a helybéli utazók - derül ki a cnn.com cikkéből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek