Először látott havat az apró pandakölyök, akinek a szülei mutatták meg, hogy kell ennek örülni

Három, kettő, egy, csúszás! – gondolta magában a 23 éves Mei Xiang névre keresztelt óriáspandapapa, majd széttárt lábakkal csúszott is a havas domboldalról egy láthatóan jólesőt. Nagyon aranyos felvétel készült a washingtoni Smithsonian Állatkert pandapárjáról, akiknek augusztusban született egy Xiao Qi Ji nevű kölyke, és aki mivel életében először látott havat, a szülei mutatták meg neki, hogy kell ennek igazán örülni.

Az öthónapos pandakölyköt azonban a legkisebb mértékben sem érdekelte a mutatvány, a fenti videóból nem látszik ugyan, de az apróság szimatolt néhányat a vékony hóleplen, majd gyorsan visszahőkölt a meleg kuckóba. Mamája, a 24 éves Tian Tian azonban társához hasonlóan szintén boldogan bukfencezett előre-hátra, majd oldalirányban hempergett hosszasan a puha hóban.

Az öthónapos pandakölyök csak szimatolta a havatForrás: Smithsonian’s National Zoo and Conservation Biology Institute Facebook

Ennél sokkal hosszabban is lehet leselkedni a pandák után, az állatkert ugyanis élő kameraképet és időnként, hosszabb streamelt videókat is mutat a foltos bundások otthonából. A fentebbi rövid képsor is a legutóbbi felvétel egy kis darabja, amely teljes egészében, a kispanda első felfedezéseivel együtt, közel félórás terjedelmében is megnézhető:

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek