Videó: Szomjas elefántok törtek be egy kameruni városba

Szomjas elefántcsorda hatolt be a héten egy észak-kameruni városba és a környező településekre, legalább két ember halálát okozva - közölték szerdán a helyi hatóságok. Az esetről több videó is készült, amelyeken jól látható, ahogy a helyiek fejvesztve próbálnak úrrá lenni a váratlanul kialakult helyzeten.

A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) szerint a veszélyeztetett állatfaj mintegy 6830 példánya él Kamerun területén. Az utóbbi években a természetvédelmi erőfeszítéseknek köszönhetően ugyan növekedett az állományuk, de az életterük zsugorodásával egyre gyakrabban hatolnak be ültetvényekre és településekre eltaposva a termést, károkat okozva az épületekben, s néha előfordulnak sérüléssel vagy halállal végződő incidensek is.

Már nincs hova menniük - fotó illusztrációForrás: AFP/Tony Karumba

Jean Nyemeg, a kameruni vadőrség tisztségviselője szerint a héten négy elefánt hatolt be két alkalommal is Maroua városába, amely a kameruni Far North régió székhelye. A száraz térségben víz után kutató ormányosok nem sokkal korábban egy gyereket is agyontapostak egy közeli településen.
Oumarou Tamboutou, a közeli Kalfou körzet polgármester-helyettese szerint az elefántok a múlt héten egy férfi halálát okozták a térségben. Nyemeg szerint vadőrök igyekeztek az állatokat egy 120 kilométerre található természetvédelmi térségbe terelni, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek