Ez történik egy elefánttal, miközben a turisták a hátukon ülve kirándulgatnak

Lehet, hogy az elefántok a méretükről és az erejükről ismertek, de a hátukon lovagló turisták így is nagy károkat okozhatnak, amint ez a thaiföldi vadmentő csoport által megosztott fotó is mutatja. A thaiföldi Wildlife Friends Foundation (WFFT) által készített képen Pai Lin, egy 71 éves nőstény látható, akinek gerince eltorzult a 25 évnyi turizmusban töltött munkája következtében, ahol akár hat turistát is kénytelen volt szállítani egyszerre, írja a CNN.

"Pai Lin hátán még mindig vannak hegek a régi nyomáspontoktól" – jelentette ki a csoport. "Ez az (elefántok) testére nehezedő folyamatos nyomás tönkreteheti a hátukon lévő szöveteket és csontokat, visszafordíthatatlan fizikai károsodást okozva gerincükben."

Az elefántlovaglás népszerű turisztikai tevékenység Délkelet-Ázsia országaiban, de az aktivisták szerint ez az állatkínzás egy formája, mivel testüket nem lovaglásra tervezték.

Azt mondják, hogy az állatokat gyakran esnek áldozatul a kizsákmányolásnak és bántalmazzák őket más iparágakban is, mint például a túrázás és a fakitermelés. Sokan halnak meg a kimerültség és az alultápláltság miatt, szó szerint halálra dolgoztatják őket.

Az elefántok háta nem lovaglásra valóForrás: Mizuno555/Shutterstock

Pai Lin 2006-ban érkezett a vadmentő csoporthoz, miután a thai turizmusban dolgozott. Előző gazdája úgy érezte, hogy túl lassú, állandó fájdalmai vannak, és már nem tud jól dolgozni.

Tom Taylor, a WFFT csoport projektigazgatója szerint az elefántok hátát nem arra tervezték, hogy nagy súlyt hordozzanak. "A gerincük felfelé nyúlik" – mondta Taylor. "A gerincükre nehezedő állandó nyomás maradandó fizikai sérüléseket okozhat – ez Pai Lin testében is látható."

A csoport azért osztotta meg Pai Lin történetét, hogy felhívja a figyelmet az elefántok ellen elkövetett kegyetlenségekre, és emlékeztesse az embereket, hogy soha ne lovagoljanak rajtuk.

„Fontos megérteni, hogy az elefántokat a lovakkal ellentétben nem lovaglásra tenyésztik. Nem háziasított állatok, a vadonból hozzák el, és szörnyű körülmények között tartják őket" – mondta  Edwin Wiek, a WFFT alapítója és igazgatója.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek