Elaltatták az egyik legidősebb, fogságban élő elefántot

Elképzelni is nehéz, hogy Mary az elefánt 1964-ben született, 1980-ban került a San Diego Zoo Safari Park védelme alá, majd 2009 óta a San Diego Zoo megnyugtató személyiségű és örök lakója. Az állatpark gondozói és látogatói pedig szívvel lélekkel szerették, barátként tiszelték. 

Forrás: San Diego Zoo / Instagram

Így aztán mindenkit megrázott a hír - de közben igazat is adtak a könyörületes döntésnek -, hogy Mary-t 59 éves korában, gondozóinak körében elaltatták. Az elefánt az utóbbi időben korából fakadóan súlyos izületi gondokkal küszködött, több kezelésen is részt vett, hogy csökkentsék a fájdalmait és az izületek terhelését - olvasható a cbsnews.com cikkében.

Amint az állatkert a búcsúztatásról szóló Instagram-posztjában is írta, Mary állapota és kezelései nem csak az állatok öregkori problémáira és ellátására adtak példát, hanem bizony az emberi ellátásra is, hiszen az izületi problémák sajnos az embereknél is egyre gyakoribbak. 

Mary egy ázsiai elefánt volt, és ifjú korában sok előadáson részt vett, valamint bemutatta mi is a különbség az ázsiai és az afriaki elefántok között. (Megjegyezném, hogy ezeket a különbségeket a Nyíregyházi Állatparkban saját szemünkkel is megnézhetjük, mivel ebben az állatparkban ázsiai és afrikai elefántok is élnek - a szerk.) Gondozói és látogatói mellett elefánttársai is hiányolni fogják, de legalább elbúcsúzhattak tőle. 

Shaba együtt élt Mary-vel egy kifutóban, és mikor az 59 éves elefántot elaltatták, Shabát oda engedték hozzá elbúcsúzni. Az elefánt megérintette az ormányával a testet és búcsút vett tőle. Így már tudni fogja, miért nincs vele a barátja a kifutóban. Az elefántok egyébként 47 évig élnek, írták a közleményben. Ehhez képest Mary életkora csodának számít. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek