Felháborodást keltett, így eltávolították a fotózást gátló paravánt Hallstattban

Egy hete számoltunk be arról, hogy szelfiket ellehetetlenítő paravánt állított fel az ausztriai Hallstatt vezetése az idilli városkát elözönlő turisták ellen. Az Im Römischen nevű városrészben, – ahol világhírű panoráma nyílik a tóra és a partján épült festői szépségű településre, – ugyanis számos turista tolong mobiltelefonokkal és fényképezőgépekkel.

Hallstatt egy csendes kis község volt egészen addig, amíg csodás panorámája okán fel nem fedezték a turistákForrás: Julius Silver/pixabay.com

A hangoskodás viszont zavarja a helybéli lakosok nyugalmát. Ugyanakkor nem bizonyult jó megoldásnak a szelfigátló kerítés, így a nemzetközi és helyi felháborodás miatt már el is távolították a település legszebb panorámapontján felállított kerítést.

A 730 lelket számláló község számára hatalmas kihívás a folyamatosan érkező látogatósereg. Az önkormányzat 12 főt foglalkoztat csak a forgalomterelés érdekében. Az elmúlt években már limitálták a behajtható járművek számát, egyszerre 54 busz és 450 autó tud parkolni, többet nem engednek behajtani. 

A jövőben a kerítés helyén egy tábla figyelmezteti a turistákat, hogy az általuk meglátogatott település másoknak a lakhelye, az itt élők mindennapjaikat nyugodt körülmények között szeretnék tölteni.

A polgármester elmondása szerint nagy ázsiai tour operatorokkal már felvették a kapcsolatot, s időablakok kialakítását dolgozzák ki, hogy ezáltal is koordinálni lehessen a nagyobb csoportok tartózkodásának időbeni optimalizációját. Megoldás még, hogy a csoportok vezetői fejhallgatós mikrofonokon keresztül tájékoztassák vendégeiket, hogy hangos kiabálásukkal ne zavarják a környék lakóit – írja a turizmus.com a GD Consulting blogjára hivatkozva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek