Már paravánnal küzdenek a turisták tömege ellen az ausztriai mesevárosban

Szelfiket ellehetetlenítő paravánnal küzd a turisták ellen az ausztriai Hallstatt vezetése az idilli városkát elözönlő turisták ellen. A múlt héten próbaképpen felállítottak egy magas fakerítést, amely részben elzárja a kilátást az alpesi tájra - jelentette hétfőn az Oberösterreichische Nachrichten című regionális lap.

A település rendkívül népszerű a turisták körében, akik megállás nélkül lövik a szelfiketForrás: Julius Silver/pixabay.com

A mindössze 750 fős település azután vált rendkívül népszerűvé a turisták körében, hogy elterjedt, róla mintázták a Jégvarázs című animációs kasszasiker királyságát.

Az Im Römischen nevű városrészben, ahol világhírű panoráma nyílik a tóra és a partján épült festői szépségű településre, számos turista tolong mobiltelefonokkal és fényképezőgépekkel. A hangoskodás viszont zavarja a helybéli lakosok nyugalmát.

Alexander Scheutz polgármester szerint a problémán csak az segítene, ha "a fotópont megszűnne fotópont lenni". Mint mondta, ennek megfelelően próbát tettek a kilátást gátló akadállyal.
Az elképzelés szerint a végleges paraván hosszabb lenne, de minden második léc hiányozna belőle, így megmaradna a kilátás, a szelfizők azonban nem tudnának jó felvételeket készíteni.
Mindazonáltal vajmi kevés az esélye annak, hogy a kilátásgátló a helyén marad. A 750 fős település lakóinak zöme ugyanis nem támogatja a paraván felhúzását, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek