Egy apró paradicsomi hely lett a világ első „kedves szigete"

A Maldív-szigetek elérése sok utazó vágya. Ebben az édenben, ahol minden a szépségről és a csodáról tanúskodik, van egy kis gyöngyszem távol a tömegturizmus kitaposott ösvényeitől, egy földsáv, ahol mintha megállt volna az idő. A Nika-szigetről beszélünk, ami a világ az első "kedves sziget" lett.

A Maldív-szigeteki Nika-szigetForrás: nikaisland.it

Az Indiai-óceánnal körülvett, atollokkal és kis korallszigetekkel jellemezhető Maldív-szigetek érintetlen és vad tájaknak ad otthont. Napfényben szikrázó fehér strandokból, kék és átlátszó vizű lagúnákból és hosszú korallzátonyokból áll. Itt található a Nika-sziget is, amely az International Kindness Movement (Nemzetközi Kedvesség Mozgalom) körének, egy olyan nemzetközi hálózatnak lett a része, amelynek célja a kedvesség egyetemes értékének elterjesztése az egész világon.

Április 2-án egy több száz éves Nika fikuszfa alatt zajlott a kikiáltási szertartás, melyről a sziget kapta a nevét. Ott nyilvánították ezt a vidéket a világ első "kedves szigetévé"

A Nika-sziget azon célpontok közé tartozik, amelyek még nem szerepelnek a turisták listáján, egy igazi felfedezésre váró gyöngyszem. A szigeten az idő varázslatosan lelassult, csak a természet határozza meg a ritmusát.

Tényleg úgy fest, mintha az édenkert része lenneForrás: nikaisland.it

A tömegturizmustól távol álló apró szigeten az ott élő emberek örömmel és egyben azzal a közös elkötelezettséggel élnek, hogy megőrizzék a hely hitelességét, történelmét és természeti örökségét. Ez a földsáv tehát egy egyedi és fontos üzenet hordozója lett: a jóság értéke szerint élni – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek