Egy friss kutatásból kiderült: Ezek a legjobb és legrosszabb görög szigetek

Nekünk sem volt valami szuper telünk itthon. Ahol esett a hó, ott nagyon durván behavazódott minden, Budapesten pedig csak a 10 perces hóhullásokból tudtuk, hogy tél van. Amerikában viszont olyanok voltak a hideg hónapok, mintha a Trónok harca világának időjárása látogatta volna meg az országot. Éppen ezért már mindenki vágyik egy kis tengerparti nyaralásra, és Görögország általában jó választás. De melyik sziget éri meg az árát a sok közül?

Asos települése Cephalonia vagy Kefalonia szigeténForrás: Victor Malyushev / Unsplash

Erre volt kíváncsi a Which? utazási közvéleménykutató cég, melynek munkatársai 1000 olvasót kérdeztek meg arrról, mely görög sziget éri meg az odautazást és melyiket érdemes inkább elkerülni.

A felmérésben rákérdeztek a szigetek strandjaira, a környezet szépségére és tisztaságára, a gasztronómiájára és az ár-érték arányokra is. A válaszadókat arra is felkérték, hogy értékeljék a turisztikai látványosságokat, szálláslehetőségeket, vásárlási lehetőségeket, valamint a sziget nyugalmát.

A kutatás egyértelmű nyertese 85 százalékos pontszámmal Kefalonia szigete lett. A hegyvidéki sziget volt az egyetlen a felmérésben, amely öt csillagot kapott szinte minden kategóriában. Lélegzetelállító tájai, homokos strandjai és hívogató szőlőültetvényei tényleg megérik az időt és a pénzt.

Porto Katsiki, LefkadaForrás: wikipédia / Moumouza

A dobogó második helyén végzett fej fej mellett Lefkada és Skiathos, két görög sziget, amelyek álmodozásra csábító strandokkal és rengeteg történelmi érdekességgel rendelkeznek. Lefkada egy nyugodt és természetes vidék, ahol tengerparti tavernák, hajókirándulások és szörfözési lehetőségek várnak. Siakthos pedig egy csodás kolostor otthona, ahol a szerzetesek mind a mai napig olívaolajat és bort készítenek, de van a szigeten 62 pompás strand is.

Kréta 83 százalékos pontszámmal a harmadik lett. Görögország legnagyobb szigeteként nem meglepő, hogy évente több mint ötmillió látogatót vonz. Ma is úgy áll a dolog, hogy az északi part túlzsúfolt, de a déli régiók személyesebbekk, itt elvonulhatunk az érintetlen strandokon, körbe nézhetünk az olajfaligetegben, császkálhatunk a füge és méz illatú piacokon.

A lista végére Mykonos került. Remek hangulatának ugyanis magas ára van. A sok bulizó turista végett az ételek és italok túlárazottak, a strandok túlzsúfoltak, a szállások drágák. Elvonulni szinte lehetetlen; olcsóbb helyszíneket vadászni pedig kimerítő.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek