Nem kér többet a brit legénybúcsús társaságokból a Kanári-szigetek egyike

A brit turitsák iszákos bulijairól és a vadabbnál vadabb legény- és leánybúcsúiról sokan hallottak már szerte a világon, a legnépszerűbb turisztikai célpontoknak pedig kezd elegük lenni – olvasható a Time Out oldalán.

Lanzarote turistáinak felét a britek teszik kiForrás: Shutterstock/Paolo Tralli

A Kanári-szigetek egyike, a strandjairól, vulkáni tájáról és természeti szépségeiről híres spanyol Lanzarote a jövőben szeretne az eddigieknél "jobb minőségű" látogatókat vendégül látni, akik többet is költenek. Az új stratégia keretében csökkenteni kívánják a brit turistáktól való függést, és igyekeznek más országokból, például Németországból érkező utazókat bevonzani. Ez jelentős változást jelent, mivel Lanzarote látogatóinak jelenleg körülbelül a felét a brit turisták teszik ki.

Amszterdam piros lámpás negyedében betiltják a füvezéstForrás: hurricanehank/Shutterstock

De nem Lanzarote az első hely Spanyolországban, amely kezdi előtérbe helyezni a minőséget a mennyiséggel szemben. A közelmúltban Mallorca is kijelentette, hogy 2023-ban és 2024-ben nem enged napi háromnál több tengerjáró hajót a sziget fővárosába, Palmába.

2022 végén pedig Amszterdam  döntött úgy, hogy fellép a féktelenül bulizó turisták ellen, akik hozzájárultak az ivással, kábítószerekkel és bordélyházakkal kapcsolatos imázsuk kialakulásához. A „Maradj távol" kampányuk különösen a briteket célozza meg. A tervek szerint korlátozzák a bárban való tartózkodás idejét, a legény- és leánybúcsúk mennyiségét, a folyami sétahajózást és a kannabiszfogyasztást. Nemrégiben azt is bejelentették, hogy Amszterdam hírhedt piros lámpás negyedében betiltják a füvet.

(A borítókép forrása: Shutterstock/Jekaterina Vassilenko)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek