Egy európai sziget óceánba nyúló sziklanyelvén áll a világ legkisebb szállodája

Egyre fontosabb szemponttá válik az utazók körében, hogy útjuk során extravagáns, bizarr és látványos szálláshelyeken pihenhessék ki magukat. Most ezeknek a helyeknek egyikéhez szeretnénk elvinni titeket, amely egy magányos építmény, melynek szobáiban az óceán hullámait hallhatjátok magatok körül. Ráadásul, a világ legkisebb szállodájaként bekerült a Guinness-rekordok közé is. Készen álltok hát egy lélegzetelállító élményre?

A Hotel Puntagrande amilyen pici, olyan mesés környezetben állForrás: Hotel Puntagrande/facebook

A varázslatos sziget

El Hierro a Kanári-szigetek kicsi és vad szigetén járunk, ahol gyönyörű tájak várják az utazókat. Óceánba nyúló csipkézett sziklák, vulkáni tájak, fenyőerdők, természet alkotta medencék és aranyszínű strandok, melyeket az óceán türkizkék és kristályos vize ölel körül. Ezek El Hierrót igazi paradicsomi szigetté varázsolják. 

Felhők és fenyőerdők El Hierro szigeténForrás: Biosphoto via AFP/Jean-Philippe Delobelle / Biosphoto/Jean-Philippe Delobelle

És ha mindez nem lenne elég, akkor itt meg lehet szállni a világ legkisebb szállodájában. Kiváltságos helyen álló magányos és vad szálláshely ez, ahol óriási élmény lehet egy-egy éjszakát eltölteni. A spanyol szigetcsoport kormányakulturális értékké nyilvánította ezt az épületet, melynek története 1830-ban kezdődött.

Szép, napsütéses időben is magányosan festForrás: BIGHONDA PHOTOGRAPHY SAUL LOUBASSA BIGHONDA/Saul Loubassa Bighonda/hotelpuntagrande.com

A természet mindenek felett

A kis szigeten, La Fronterában található épület tehát 1830-ban épült ami akkor egy körülbelül 40 négyzetméteres ház volt, az első és egyetlen a sziget ezen részén, amelyet később kibővítettek és átalakítottak kétszintes szállodává. Így lett a Kanári-szigetek és a világ egyik legexkluzívabb és legmeghatározóbb szálláshelye. Nézzétek csak!

Az elmúlt években a szálloda utazók ezreinek figyelmét keltette fel, nemcsak azzal, hogy 1989-ben a világ legkisebb szállodájaként bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, hanem azért is, mert egy óceánba nyúló sziklán áll. Bár a világ legkisebb hotelje, azért 3 hálószoba és egy lakosztály megtalálható benne, amelyeket lávakővel díszítettek, és mindegyik közvetlenül az Atlanti-óceánra néz, távol minden településtől. Itt csak az óceán hullámait lehet hallani, csodálni a természet vad szépségét, és megélni a szabadság érzését.

A hotel szobái az óceánra nyílnakForrás: IONUT BURLOIUICEPSICHE@GMAIL/hotelpuntagrande.comCOM/Ionut Burloiu

Csak felnőtteknek

Hogy a vendégek maximálisan a pihenésre és természetre koncentrálhassanak, emiatt nincs se rádió, sem televízió, sem légkondicionáló a szobákban. Mivel ez egy elvonulásra tökéletes hely, így pároknak ideális, éppen ezért kisgyerekkel nem kivehető.

Itt tökéletesen lehet pienni, kikapcsolódniForrás: Hotel Puntagrande/Facebook

Nincs úszómedence sem, hiszen ott az óceán, és zajt okozó vízi sportokkal sem találkozhatunk. Helyette egy csendes és romantikus étteremre lelhetünk, ahol új ízekkel várják a vendégeket. A Puntagrande fedett étteremmel rendelkezik, ahol a régi halászhajókról származó hagyományos tárgyak között  az óceáni környezet autentikus hangulatát érezhetjük. Egy nagy óceánra néző terasszal is rendelkezik, ahol finom borokkal, köztük a kiváló El Hierro boraival kínálják a vendégeket a frissen felszolgált ételek mellé. A naplemente a Puntagrande teraszon különleges élmény, ami már csak hab a tortán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek