A Szicíliában tervezett híd a leghosszabb európai közlekedési folyosót nyitná meg Skandináviáig

Bemutatta az Olaszországot Szicíliával összekötő híd terveit Matteo Salvini kormányfőhelyettes a külföldi sajtó képviselőinek Rómában, azt hangoztatva, hogy ezzel a leghosszabb európai közlekedési folyosó megvalósulásáról van szó Skandinávia és a Földközi-tenger között, írja az MTI.

MessinaForrás: NAPA/Shutterstock

Az Olaszország és Szicília között tervezett függőhíd építése, melyről korábban itt írtunk, 2024 nyarán kezdődhet meg. Az infrastrukturális és közlekedési minisztériumot vezető Salvini elmondása szerint a tízmilliárd eurós projekt a legnagyobb olaszországi állami beruházás az 1950-es évek óta, és teljes mértékben környezetvédő és biztonságos mérnöki munkáról van szó, amely kibírja majd a Szicíliai-szorosban tapasztalható erős hullámzást és széljárást, illetve az esetleges földrengéseket is.

Az "olasz csizmát" Szicília szigetével összekötő, 3,6 kilométer hosszú hídon a tervek szerint évente 11 millió átkelővel számolnak. Naponta 230 vonattal és óránként 6000 jármű forgalmával kalkulálnak.

Ami a híd használati díját illeti, Salvini szerint alacsonyabb lesz, mint a komphajókon a járművenként jelenleg kért 40 euró.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek