Egy komplett fellegvár került a piacra Olaszországban

Számos izgalmas szállásról és eladó ingatlanról írtunk már itt a Travelón, amelyek között szerepelt egy bérelhető, valamint egy eladó olasz falu is. A legújabb különleges ajánlat a piacon pedig nem más, mint egy egész citadella, ismét Olaszországban, tudtuk meg a Time Out oldaláról. Íme a hirdetés oldalán megjelent promóciós videó:

Bizony, ez egy komplett citadella, más néven fellegvár, amelyeket általában azért építettek erődített helyek, várak vagy városok belsejébe vagy a szélére, hogy a vár, illetve a város elfoglalása után a várőrségnek menedékhelyül szolgáljon.

A szóban forgó fellegvár egy palotából, toronyból, kertekből és egy őrházból áll. A főépületet Palazzo Boccadiferro-nak hívják, és a XVIII. században épült egy nemesi család lakhelyeként. Az egész ingatlan 20 szobával rendelkezik, és 14 ezer négyzetméteren terül el – ebből 10 ezer négyzetméter a kert.

Mindez pedig egy dombtetőn található Castello di Serravalle városában, amely félúton helyezkedik el Bologna és Modena között. A város egykor stratégiai erőd volt, történelme pedig egészen a rómaiakig nyúlik vissza; az évszázadok során rengetegszer meghódították és elpusztították.

A palotát az évek során meglehetősen jó állapotban tartották, hatalmas kandalló, gyönyörű terrakotta padló és karakteres fagerendák várják az új tulajdonost, akinek még a központi fűtés kialakítása miatt sem kell, hogy fájjon a feje.

Castello di SerravalleForrás: Conforti Immobiliare

Ahogy az lenni szokott, természetesen jócskán megkérik az árát: 1 980 000 euróért hirdetik, amit talán jobb lett volna nem átszámolni forintba, de ha már megtettük, ne titkoljuk el ezt az információt: nem kevesebb, mint 803 millió forint! Ha esetleg érdeklődnél, a Conforti Immobiliare oldalán találod meg a hirdetést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek