A világ legmagányosabb háza valóban létezik

Izlandtól délre van egy apró sziget, Ellidaey, ami annyira hihetetlenül néz ki, hogy vannak, akik szerint nem is létezik, a róla készült fotók mind Photoshoppal készültek. Pedig nem!

Ellidaey szigete nem csak a képzelet szüleményeForrás: Shutterstock/Borkovec

A Vestmannaeyjar szigetcsoporthoz tartozó Ellidaey szigetén egyetlenegy ház van, de a lundáktól, birkáktól és a fókáktól eltekintve teljesen lakatlan. Számos elmélet és pletyka próbálja megmagyarázni a világ legmagányosabb házának nevezett épület létezését. Az egyik szerint egy különc milliárdos építette magának a zombiapokalipszisra készülve. Mások szerint a ház a híres izlandi énekesnő, Björk tulajdona. Megint mások egy vallási remetét képzelnek oda. És persze van jópár kételkedő is, aki szerint a magányos ház a szigeten nem is létezik.

Ez utóbbi a legvalószínűtlenebb, ugyanis videót is találtunk róla, illetve egy luxus utazásokat szervező céget, amely ide is szervez utakat.

EllidaeyForrás: Shutterstock/TRphotos

Az Ellidaey szigetére való utazás veszélyes, és tapasztalatlanoknak nem is ajánlott. Komppal, majd egy kis hajóval kell mennünk a háborgó izlandi vizeken keresztül, végül pedig fel kell másznunk egy sziklán, hogy a házat elérjük. Ha ilyen zordak a körülmények, akkor vajon hogyan kerülhetett oda a ház?

A jelenleg teljesen elhagyatott szigeten körülbelül 300 évvel ezelőtt még volt élet.

Öt család élt itt, akik halászattal, lundák vadászatával és szarvasmarha tenyésztéssel tartották fent magukat. Ám az 1930-as évekre az utolsó lakosok is elhagyták a szigetet, azóta teljesen üresen áll.

Rengeteg lunda él a szigetenForrás: Shutterstock/WildMedia

A ma látható titokzatos házat az Elliðaey Vadászegyesület építette bázisul az ide látogató lunda-vadászok számára. A szigeten nincs villany és vezetékes víz, a háznak van azonban szaunája, amelyet természetes esővízgyűjtő rendszer táplál.

(Forrás: mirror.co.uk, vacationstravel.com)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek