Most érkezett meg csak igazán a tél Hollandiába

Míg Hollandia északi részén, a Lisse városka melletti Keukenhof pakban, az ország legnagyobb és leghíresebb virágoskerjében már készülődnek a március 23-án nyitásra, hogy a látogatók 7 millió tavaszi virágban gyönyörködhessenek, addig az ország déli részébe beköltözött a tél. Jeges utak és havazás okozott veszélyes állapotokat március 8-án szerda reggel Hollandiában.

Forgalmi dugó az N281-en a havazás miattForrás: ANP via AFP/Marcel Van Hoorn

Már tegnap reggel 7 óra 30 perckor összesen 41 forgalmi dugót jelentettek 174 kilométeren. A KNMI meteorológiai intézet Limburg és Észak-Brabant esetében narancssárga, az ország többi részén sárga kódos figyelmeztetést adott ki. A szokatlanul hideg, havas időjárás igencsak próbára tette a laksokat.

Egy nappal ezelőtt, kedden reggel 8 órakor is közel 1100 kilométeres forgalmi dugóról számoltak be az időjárás okozta balesetek miatt. Ez volt az idén eddigi legforgalmasabb reggeli csúcsforgalom.

Egy nő sétál a kutyájával a hóban LimburgbanForrás: ANP via AFP/Marcel Van Hoorn

A KNMI Észak-Brabant és Limburg délkeleti részén 5 centiméter, a limburgi dombságnál pedig 10 centiméteres hó esett. A figyelmeztetést a hó és a jég miatt adták ki, amelyek rendkívül csúszóssá teszik az utakat. Különösen a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak hívták fel a figyelmét az óvatosságra, mert a kerékpárutak és a járdák is csúszóssá váltak – írta az nltimes.nl.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek