Új lakosztályokkal bővül a Skót-felföld legszebb tájait átszelő luxusvonat

A Skót-felföld legszebb tájait átszelő The Royal Scotsman Belmond már most az egyik legpazarabb luxusvonat a világon. Két gyönyörű új lakosztályájának kialakításával hamarosan azonban még az eddiginél is fényűzőbbé válik, írja a CNN.

Royal ScotsmanForrás: Royal Scotsman, A Belmond Train/Facebook

A párizsi székhelyű Tristan Auer belsőépítész által tervezett lakosztályokat egy skót vidéki ház stílusában alakítják ki, a helyi kultúra klasszikus jegyeivel kiegészítve. Az új lakosztályok 2024 májusától lesznek elérhetőek a híres vonaton.

Royal ScotsmanForrás: Royal Scotsman, A Belmond Train/Facebook

Az elegáns belső térben a skót felföld tájának gazdag színvilágát tükröző, kézzel készült kárpitok és tapéták burkolják a falakat. Emellett sötét fából készült részletgazdag intarzia teszi hangulatossá a belső tereket. A társalgóban skótkockás fotel és kanapé várja majd az utasokat.

Ahogy korábban írtuk, The Royal Scotsman Belmond szerelvényei saját fürdőszobás kabinokat és fedélzeti wellnessrészleggel felszerelt, luxusvonatos élményt kínálnak április és október között. A vonat Skócia legszebb részein kanyarog, útvonalán szerepel a Glamisi kastély, az Eilean Donani vár, a Culloden csatatér, a még ma is lakott Alnwick-kastély – amelyben a Harry Potter című filmsorozat iskolajeleneteit is forgatták – és a 21 lyukú Glenfinnan vasúti viadukt, amely szintén szerepelt több Harry Potter-filmben is.

Skóciai Fort William a Belmond luxusvonatán kívül egy hídon egy gőzmozdony is közlekedikForrás: Andreas Gerhardinger/Shutterstock

A szerelvényen külön bárkocsit tartanak a 65 fajta whisky kóstolására, és van egy nyitott terasz is, ahol az utasok friss levegőt szívhatnak a vonatút során.

A belül többségében mahagóni borítású vonaton az egyik legfényűzőbb kiegészítő szolgáltatás azonban mégiscsak a Bamford Haybarn Spa – a wellness részleggel felszerelt fürdőkocsis szerelvény egyébként 2017-ben gördült ki először az edinburghi állomásról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek