Angliában a híres rendező retró étkezőkocsijában utazhatunk

Wes Anderson tervezte meg a luxusvonatokat üzemeltető Belmond cég egyik Anglia sínein robogó étkezőkocsijának enteriőrjét. A vattacukorszínű, sajátos képi világáról ismert filmrendező olyan vonatkocsit tervezett, amely az utazás aranykorát idézi, de a saját szemüvegén keresztül. 

A Grand Budapest Hotel és a Tenenbaum, a háziátok rendezőjének filmjeiben gyakoriak a vasúti kocsikban játszódó jelenetek, így a vagon enteriőrjének a megtervezése testhezálló feladat volt. Egy '50-es évekbeli brit vasúti kocsit újított fel, megőrizve az eredeti részleteket, de egy kicsit vegyítve a saját szögletes, színes, precízen megszerkesztett világával. A vasúti kocsiban az utasok úgy érezhetik, mintha a rendező filmjének szereplői lennének, miközben intarziás faburkolatú falak, aprólékos mintázatú kárpitok és pasztellrózsaszín mennyezet ébresztenek nosztalgiát a régi idők utazása iránt.

"A filmjeimben gyakran volt alkalmam vasúti kocsikat és vagonokat tervezni" - mondta a rendező a Designboom cikkében. „Ezért nagyon vágytam arra, hogy valami újat alkossak, miközben ügyeltem arra is, hogy megőrizzem az eredetit. Valami különlegeset tartanak életben ezek a vagonok. Az utazásnak egy veszélyeztetett faját, amely a mai korban is nagyon aktuális."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek