Ritka látvány: hó lepte be Barcelonát

Pár napja számoltunk be arról, hogy a spanyolországi Katalóniában már tavasz van, ahol Aitona környékén a virágzó barackfák látványában, illatában fürdőznek az arra látogatók. Éppen ezért nagyon meglepte a környéken élőket egy hirtelen érkezett hidegfront.

A tetőket is vékony hóréteg vonta beForrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

A hó szokatlan látványára ébredtek hétfő reggel Katalónia földközi-tengeri partvidékén lévő városok, többek között Barcelona egyes részeinek lakói, miután erős havazás volt. A Collserola-hegység csúcsát (512 m), amely Barcelónára néz, és a város magasan fekvő részeit is belepte a hó.

Fehér színbe öltözött a Collserola-hegységForrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

A közeli Fabra Obszervatóriumban körülbelül 7 cm hó esett. A hó olyan tengerparti városokat is elért, mint Castelldefels, Gavà és Tarragona.

A fák lombkoronái is kifehéredtekForrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

A minimumhőmérséklet jóval nulla alá süllyedt Katalónia nagy részén a vasárnapi éjszaka folyamán. A Meteocat (Katalán Meteorológiai Szolgálata) megerősítette, hogy több területen is a vasárnapi volt a tél eddigi leghidegebb éjszakája. A part menti területeken hétfőn tovább havazott: délen Tarragona és az Ebre-delta környékén, északon pedig Baix Empordà, Girona, La Selva és Maresme megyékben – írja a catalannews.com. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek