Katalóniában már tavasz van: ezen a településen a legszebb a virágzó barackfák látványa

Míg az Egyesült Államokban a tél teljes erejével támad, addig a világ más pontjain már megérkezett a tavasz: virágoznak a gyümölcsfák és csicseregnek a madarak. Japán egyes részein a cseresznyefák borultak virágba, míg Kínában a szilvafák kezdtek rózsaszínben pompázni. De nem kell olyan messze kitekintenünk, ha virágzó gyümölcsfákat szeretnénk csodálni! A spanyolországi Katalóniában ugyanis már tavasz van, ahol a virágzó őszibarackfák látványában, illatában fürdőznek az arra ellátogatók.

Forrás: AFP/Pau Barrena

A Pireneusok hegyei és a Földközi-tenger közé szorított északkelet-spanyolországi csodálatos vidéken, a Katalóniában található Aitona település körzetében ilyenkor a barackfa virágzás kihagyhatatlan látvány, amelytől eláll a lélegzet. A környező táj annyira látványos, hogy szinte lehetetlen mindezt egyetlen fényképen megörökíteni.

Forrás: AFP/Pau Barrena

Aitonában számos élmény vár akár gyalog, akár kerékpárral járjátok be a környéket Mezőgazdasági túrákat szerveznek, kulturális örökségeket csodálhattok meg, és akár hőlégballonos repülést is találhattok, hogy felülről gyönyörködhessetek a virágzó gyümölcsösökben.

Forrás: AFP/Pau Barrena

Ha olyan szerencsések vagytok, hogy ilyenktájt Katalóniába tudtok utazni, akkor ez a legjobb alkalom arra, hogy felkeressétek Katalónia fővárosát, Barcelonát, kihagyhatatlan helyeivel és műemlékeivel, mint például a La Rambla, a La Sagrada Familia, a Casa Milà, a Parc Güell, nem is beszélve a mindenkit kielégítő eseményekről – írja a siviaggia.it. Egy korábbi cikkünkben további tippeket találtok, ha Barcelonába utaznátok és kevésbe ismert, titkos helyeket szeretnétek felfedezni a városban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek