Vadonatúj hálókocsis vonat közlekedik hamarosan Amszterdam és Barcelona között

Egy vadonatúj hálókocsis vonat hamarosan összekötheti Amszterdamot Barcelonával. A holland-belga European Sleeper bejelentette, hogy új éjszakai vonatot tervez, amely lerövidíti a menetidőt Észak- és Dél-Európa között  – adta hírül a Time Out. 

Jelenleg, ha valaki vonattal szeretne utazni Amszterdamból Barcelonába, azt több átszállással és közel 17 órás utazással teheti meg. De ez hamarosan megváltozhat. Az új holland-belga vasúttársaság, a European Sleeper bejelentette, hogy közvetlen éjszakai vonatot létesít Amszterdam és Barcelona között. 

Az éjszakai vonat Amszterdam és Barcelona között 2025-ben indul majdForrás: Shutterstock/Pedrosala

A közvetlen éjszakai vonat Amszterdam és Barcelona között számos okból izgalmas. Az ínyenceknek a poffertjes, azaz a pillekönnyű holland palacsinta és a patatas bravas, a spanyol konyha egyik tipikus eledele mindössze egy vonatúttal lesz elérhető. És a művészet szerelmesei? Nos, most könnyedén eljuthatnak két városba, amely tele van Van Gogh és Rembrandt, Picasso, Miró és Gaudi alkotásaival.

A Van Gogh és számos holland és spanyol múzeum is egy vonatúttal elérhető leszForrás: Hans Lucas via AFP/Magali Cohen / Hans Lucas/Magali Cohen

A European Sleeper új vonata majd Rotterdamban, Antwerpenben, Brüsszelben, Lille-ben, Avignonban, Montpellier-ben, Perpignanban, Figuerasban és Gironában áll meg. A tervek szerint az új vonalat 2025 tavaszán indítják el. A vasúttársaság egyébként május 25-én hivatalosan is elindítja új útvonalát, amely Brüsszelt, Antwerpent, Rotterdamot, Amszterdamot és Berlint köti össze. A jegyek árusítása február 20-án kezdődik, bővebb információk az alábbi linken érhetők el. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek