Ezek a brit királyi család legbizarrabb utazási szokásai

Transzfúziós tasak? Fekete gyászruha? Egy volt sajtótitkár szerint a brit királyi család szokatlan tárgyakkal utazik külföldre.

Vilmos herceg, Katalin hercegné és gyerekeik gyakran utaznak külföldreForrás: AFP/Jonathan Brady

Korábban írtunk róla, hogy II. Erzsébet királynő összesen 290 hivatalos utazáson vett részt a 70 éves uralkodása alatt, amelyek többsége meglehetősen fárasztó körút volt.

Dickie Arbiter, egykori sajtótitkár, aki akkor még Károly hercegnek és Diana hercegnének, majd II. Erzsébet királynőnek is dolgozott, elárulta, hogy a királyi család vészhelyzet esetén vérrel teli transzfúziós zsákokkal utazik – olvasható a Royal Central oldalán.

Arbiter szerint, – aki 1998 és 2000 között szolgált a családnál – soha nincs garancia arra, hogy a királyi család tagjai a megfelelő vértípust kapják meg a célállomáson, ezért a biztonság kedvéért transzfúziós zsákokat is szállítanak a repülőgépeken.

Gordon Raynor, a The Telegraph királyi szerkesztője 2016-ban arról számolt be, hogy II. Erzsébet királynő mindig a Királyi Haditengerészet egyik orvosával utazott, az orvosi táskában pedig mobil defibrillátor, mindenféle sürgősségi eszköz és orvosság is volt.

A brit királyi családnak minden utazásukra kell vinniük fekete gyászruhátForrás: Facebook/Scala Regia

De ez még nem minden. Kiderült, hogy a királyi család tagjainak egy fekete gyászruhát is csomagolniuk kell magukkal arra az esetre, ha a családon belül haláleset következne be, mielőtt hazaérnének.

II. Erzsébetnél az 1952-es kenyai nyaralásán nem volt fekete gyászruha, mikor megtudta, hogy édesapja váratlanul elhunyt, ezért gyorsan venni kellett neki egy fekete ruhát, mielőtt hivatalosan is királynőként tért vissza az Egyesült Királyságba.Van egy másik kimondatlan szabály is: A trónörökösök nem utazhatnak együtt egy gépen, attól tartva ha véletlenül baleset történne. Károly király és Vilmos herceg jellemzően soha nem repültek együtt de Vilmosnak és fiának György hercegnek a királynő külön engedélyezte az együtt utazást, mivel a kisfiút még túl fiatalnak ítélte.

Vilmosnak és fiának, György hercegnek még engedélyezték, hogy együtt utazhassanak, ki tudja, meddig (Fotó: STEFFI LOOS / POOL / AFP)Forrás: AFP/Steffi Loos

Hamarosan kiderül, hogy ez a szabály megváltozik-e III. Károly király uralkodása alatt, ahogy a fiúcska egyre cseperedik.
Ugye, hogy nem is olyan könnyű a királyi család tagjának lenni? 

(Címlapkép forrása: AFP/Mateusz Wlodarczyk/NurPhoto/Mateusz Wlodarczyk)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek