Egy kövér macska lett a legjobban értékelt turistalátványosság egy lengyel városban

Egy Gacek nevű kövér fekete-fehér macskát a lengyelországi Szczecin városának legjobb turisztikai attrakciójának tartják a turisták. Gacek tökéletes ötcsillagos értékelést kapott a Google Maps-en. A kis dagi cica így legyőzte Szczecin többi turisztikai pontját, köztük az 1346-ban épült pomerániai hercegi kastélyt.

Gacek évek óta egy fadobozban él a szczecini Kaszubska utcában, és rengeteg harapnivalót kap a járókelőktől – írja a wSzczecinie helyi hírügynökség. Gacek először akkor hívta fel magára a nemzetközi figyelmet egy 2020-ban megjelent YouTube dokumentumfilmben.

 A Notes From Poland szerint még a szomszédos Németországból is miatta kezdtek a látogatók a városba érkezni.

Egy értékelő ezt írta: "Nagyon szerencsés vagyok, hogy idejöttem, és találkozhattam ezzel a bájos, szelíd lénnyel."

2021 augusztusában egy látogató a norvégiai Oslóból repült odáig, hogy meglátogassa Gaceket.

"Ahogy az várható volt, nem figyelt rám, de így is nagyszerű volt az élmény. Ha a világon bárkivel vacsorázhatnék őt választanám, és azonnal iderepülnék megint." Ennek ellenére Gacek nem mindig arat teljes sikert. Volt, aki csupán egy csillagot adott neki 2022-ben, mert ellopott egy kolbászt.

Szczecin régi városközpontja is mesésForrás: StasiÓ Stachów/Wikipedia

Egy helyi állatmenhely arra kérte a látogatókat, ne etessék Gaceket, mert a macska így is jól van tartva. A doboza egy üzlet előtt található, amelynek dolgozói úgymond a cica gyámjaként gondoskodnak róla. A Notes From Poland szerint a közelmúltban kihelyeztek egy táblát, azt kérve, hogy a Gacek számára készült ehető felajánlásokat lezárt dobozokban hagyják ott – írja a businessinsider.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek