Sziléziától Pomerániáig: Utazásra csábít Lengyelország

Lengyelország hat régióját ismerhettük meg június 9-én a Városligeti Étteremben. A lengyel régiók képviselői 4 állomásos Roadshow-t rendeztek, melynek utolsó megállója Budapest volt. A turné célja pedig az, hogy bemutassák Lengyelország kevésbé ismert, ám annál szebb régióit, és utazásra csábítsák a magyar turistákat. 

A bemutatók ideje alatt lenyűgöző kasélyokról és 2000 km hosszú bicikliutakról is érdekes infókat tudtunk megForrás: Gáll Franciska

A sajtótájékoztatón érdekes előadásokkal mutatkozott be Alsó-Szilézia, Nagy-Lengyelország, Pomeránia, Kis-Lengyelország, Szilézia, és az ország legkisebb régiója a Szentkereszt vajdaság. Az esemény végén pedig személyesen is megismerkedhettünk és kérdezhettünk a régiók képviselőitől.

Hogy milyen érdekességeket tudtunk meg, és a felsorolt régiók közül hova és miért érdemes elmenni?Erről következő, lengyelországi cikksorozatunkban tudhattok meg többet, rengeteg szép fotóval illusztrálva. A cikkekben szó lesz az egyes régiók gasztronómiai kínálatáról, gyönyörű váraikról, melyek közül a legtöbb szállodaként üzemel, de látogathatók is, illetve szabadidős lehetőségeikről, panoráma kerékpárútjaikról és kulturális lehetőségeikről is.

Az egyik legfinomabb lengyel különlegesség a pierogiForrás: Gáll Franciska

A lengyel specialitások és ételkülönlegességek közül mi is megkóstolhattunk párat, nekünk a pierogi (lengyel töltött tésztabatyu) ízlett a legjobban. Ennek az ételnek a történetéről és a varsói Tejbárok legndájáról is szó lesz a cikkekben. Ahogy Wrocław egyik jellegzetességéről, a szerencsehozó törpékről is, mellyekkel tele van a város, csak figyelnünk kell, hol bújnak meg. 

A borítókép forrása: Pixabay/dimitrisvetsikas1969

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek