Még bő egy hétig tart Horvátország legnagyobb bulija

A rijekai farsangi karnevál Horvátország legnagyobb bulija, amelyet januárban és februárban rendeznek meg minden évben. Ez a periódus egyesek szerint az ötödik évszaknak számít, mint a boldogság és az ünnepek időszaka. Rijeka, vagy ahogy az olaszok mondják, Fiume farsangi szezonja idén január 17-én indult, és még február 22-ig tart.

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Stipe Majic

Ennek a színes, őrült és vidám farsangi ünnepségnek nagy múltja van. Ősi és szeretett hagyományairól úgy tartják, hogy elűzik a gonosz szellemeket, és felkészítik a várost egy szebb jövőre. Európa egyik legismertebb és legszínesebb karneváljának történelme nem csak a középkorig, hanem egyészen a  pogány ünnepekig vezet vissza, a szláv néphagyományok pedig a velencei és az osztrák farsangi tradíciókkal keverednek.

Forrás: AFP/Denis Lovrovic

Az esemény mintegy 150 ezer nézőt és 10 ezer maszkos résztvevőt vonz. Horvátországon kívül a világ minden tájáról érkeznek látogatók, hogy csatlakozzanak az ünnepséghez. Ez ott bizony az év legjobban várt eseménye, és a helyiek egész évben dolgoznak az előkészületeken, a jelmezeken és a kocsikon. További infromációkat a rendezvény weboldalára kattintva olvashattok.

Forrás: AFP/Stringer

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek