Kezdetét vette a világ egyik legismertebb farsangi fesztiválja

A világ egyik legnagyobb, legszínesebb, hagyományos farsangi karneválja február 10-én pénteken éjjel kezdődött meg, amikor fúvószenekarok és hatalmas színes ballonfigurák vonultak végig a nevezetes St. Charles sugárúton, vasárnap pedig a Barkus kutyaparádét tartották.

Karneváli résztvevők a St. Ann Francia Negyedben, New Orleans-banForrás: AFP/Sandy Huffaker

Az idén február 21-re eső húshagyó keddig (Mardi Gras) szinte minden este tartanak valamilyen színes rendezvényt a város több kerületében. 2021-ben a koronavírus-járvány miatt elmaradt a karnevál, tavaly pedig a parádék felvonulási útvonala kicsit rövidebb volt, mert nem volt elég rendőr a megszokott hosszúságú útvonal biztosítására.

Idén azonban már a megszokott útvonalakra terveztek a szervezők, de a rendőrök száma sajnos nem gyarapodott, így a helyi - nagyjából 900 fős - biztonsági erők munkáját 125 rendőr segíti majd még, akiket Louisiana állam más részeiből vezényeltek át a rendezvény biztosítására - írták az MTI összefoglalójában.

A Pillangókirály kocsija még a 2022-es fesztiválrólForrás: AFP/2022 Getty Images/Michael Democker

New Orleans-ban a Mardi Gras a minden évben hivatalosan január 6-án kezdődő farsangi időszak csúcspontja. Ez az Egyesült Államok legismertebb karneválja, bár az ünnepet számos helyen megtartják szerte Louisiana államban és az ország déli részének a Mexikói-öböl menti partvonalán. A legrégebbi Mardi Gras rendezvénnyel az Alabama állambeli Mobile város büszkélkedhet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek