Nemsokára kezdődik a világ legjobban várt karneválja!

A fellépők már javában próbálnak a világ legnagyobb showjára, ugyanis már csak pár hét és kezdődik a Riói Karnevál!  A 2023. február 17. és 25. között megrendezett fesztivál fő attrakciója a Sambadrome-ban fellépő táncosok felvonulása lesz.

Ez a világ legjobb karneválja! Amire a szamba tánciskolák már hónapok óta készülnek - A képre kattintva megnézheted a nap további legjobb fotóit is!Forrás: AFP/William Volcov

A Riói karnevál nagy múltra tekint vissza, de jelenlegi formájában 1928 óta rendezik meg. Ez a leghíresebb ünnepség Brazíliában, amely kiérdemelte a „ A világ legnagyobb showja" címet. A riói karnevál idén február 17-én, pénteken kezdődik és egészen keddig tart majd, és minden egyes nap fergeteges parádéját dobok, cintányérok és trombiták hangja kíséri.

A látványos jelmezek mellett a tánc is főszerepet kap, hiszen a karneválon a legjobb szambaiskolák táncosai mérik össze tudásukat, melyre már hónapokkal ezelőtt megkezdték a felkészülést. A karneválra évente mintegy háromszázezer turista érkezik rendszeresen, akik a drága jegyeket is csak hatalmas "harcok" árán tudják megszerezni. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek