Olasz házak helyett most kolostorokat vehetünk

Körülbelül három éve indult el az egy eurós olasz házak piaca, és bizony néhány jobb napokat is látott kőház és villa magyar kézbe is került. A legújabb ajánlat azonban már egy kicsit nagyobb falat, nagyobb befektetés. Jelenleg ugyanis olasz kolostorok kerültek a kínálatba, melyeket nagyjából 2 millió euróért árulnak. Főleg azoknak, akik már régóta terveznek egy saját meditációs központot, vagy egy kolostort világ elől elbújó milliomosoknak. 

A Romolini Ingatlanközvetítő egyik szépséges épülete egy toszkán dombtetőn csücsül Firenze közelében, saját olívaligettel körülvéveForrás: Romolini Immobiliare

Olaszország tele van szebbnél szebb zárda épületekkel, kolostorokkal, elhagyatott templomokkal, és paplakokkal. Sokuk története egészen a középkorig visszanyúlik, és úgy tűnik most pár eladó közülük. 

A Christie's ingatlanokra szakosodott részlegének egyik munkatrása szerint azok a történelmi épületek, melyek vallási háttérrel és felépítéssel (torony, kápolna) rendelkeznek rendkívül keresettek azon külföldiek körében, akiket vonz Itália szellemi oldala is. 

Hogyan kerültek a piacra ezek a komplexumok? A szakember szerint sok zárda és kolostor épületet a leszármazott nélkül maradt nemesi családok adtak vagy ajándékoztak el a helyi vallási közösségeknek. Ezek azonban egy idő után már nem tudták fenntartani a hatalmas épületeket, így ismét áruba bocsájtották őket. Az egyik legnagyobb olasz ingatlanközvetítő cégen, a Romolini Immobiliare-n keresztül nemrég egy amerikai család vett meg egy olasz kolostort, hogy privát menedékké alakítsa át azt - olvasható a CNN Travel oldalán.

Umbriától a 10 szobás kolostor villáig

A közvetítő jelenlegi kínálatának egyik legdrágább darabja Umbriában, a felső Tiberis-völgyében található. A 14. századi ferences kolostor és apátság 2,7 millió euróért keresi új gazdáját. A kolostor jelenleg egy háborítatlan butik üdülőhely, Gubbio és Città di Castello városai között félúton.

Forrás: ©Lionard Luxury Real Estate

A római kori település fölé épült kolostorudvarban egy régi kút és két természetes forrás is található, minden modern kényelmi szolgáltatás mellett, ahogy a képről is látszik.

Ciociaria terrakottás csodájaForrás: Romolini Immobiliare

Kicsivel alacsonyabb áron már kaphatunk egy 10 szobás és 8 fürdőszobás ferences rendi kolostort is. Ennek az indító ára csupán 1,38 million euró, és a vadregényes Ciociaria környékén található, Nápoly és Róma között egy csodaszép dobtetőn. Az építmény körüli környék tele van templomokkal, zarándokutakkal; minden sziklába vájt kis kápolnában más szent lakik. A legendák szerint a vidéken még Mihály arkangyal is megjelent, hogy leállítson egy véres csatát.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek