Lenyűgöző Orchidea Fesztivál nyílt London világhírű növénykertjében

Aki Londonban jár március elejéig, és szereti a virágokat, feltétlenül látogasson el az amúgy is csodákat rejtő Kew Gardensbe, mert lenyűgöző látványban lesz része. Idén ugyanis újra megendezik szokásos orchideákat felvonultató fesztiváljukat, ami színesebbé teszi London amúgy is színes szegletét. Az Orchidea Fesztivál célja, hogy erőteljesen hasson az érzékszreveinkre.

A kiállítás egyik kertésze, Henck Ršling is színes egyéniség, aki vidáman pózol a fesztivál sajtóbemutatója közbenForrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Dinendra Haria

A Kew Gardens, világhírű növénykert és botanikai kutatóállomás 2023. február 4. és március 5. között várja az orchideákért és egyéb növénykülönlegességekért rajongó látogatókat. A 10 különböző éghajlati zónát képviselő Princess of Wales Konzervatórium minden szegletét megtöltik a szemet gyönyörködtető növények.

Orchideák elképesztő sokasága és sokfélesége tekinthető megForrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Dinendra Haria

Az előző évekhez hasonlóan a 2022-es Orchidea Fesztivál is a tengerentúlról merített ihletet. A korábbi kiállítások olyan országok előtt tisztelegtek, mint Brazília, India, Thaiföld, Kolumbia, Indonézia, valamint Costa Rica. Idén első alkalommal a Kew fesztivál egy afrikai országot ünnepel, amely történetesen a bolygó legritkább orchideáinak ad otthon, és ami nem más, mint Kamerun.

Michael Antonetti az utolsó mozdulatokat teszi a megnyitó előtt, ahol a kameruni témájú, hatalmas oroszlánokat, vízilovakat és zsiráfokat felvonultató kompozíciókat tekinthetnek meg a látogatókForrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Dinendra Haria

A Kew kameruni témája virágokkal díszített zsiráfok, gorillák, illetve mindenféle csodálatos nagyvadak szobrai között elevenedik meg, kiemelve ennek a nyugat-afrikai nemzetnek a hihetetlen biológiai sokféleségét és félelmetes vadvilágát.

Még a víziló is kap egy kis díszítéstForrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Dinendra Haria

És ha ez nem lenne elég, a látogatók a kameruni ételek ízét is megkóstolhatják Carine Ottounak köszönhetően. A neves séf új tányérválasztékot készít a Kew's kávézójában és éttermében, és gyönyörű konyhaművészetet mutat be friss alapanyagokkal és fűszerekkel. Jegyek ide kattintva kaphatók – írja a secretldn.com.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek