Még nem tudni, mi lesz a sorsa London legnagyobb látványosságának

A London Eye más néven Millenniumi Kerék elképesztően népszerű a brit fővárosba érkező turisták és a helyiek körében is, hiszen a tetejéről be lehet látni egész Londont. Ugyanakkor a város vezetése eredetileg úgy tervezte, hogy csak 2028-ig maradhat London tájképének része, utána lebontanák.

London szeme - ahonnan mindent látni lehetForrás: iris Vallejo/Pixabay

A Temze partján álló látványosság most arra pályázik, hogy a helyén maradhasson, és a következő nemzedékek is megcsodálhassák, illetve felülhessenek rá – írja a standard.co.uk.

A látványosság üzemeltetője, a Merlin Entertainments bejelentette, hogy kérvényezni fogja építési engedélyének módosítását, amely lehetővé teszi, hogy a kerék a jelenlegi 2028-as határán túl is a helyén maradhasson. Ha sikerül, az eredetileg ideiglenes látványosságnak tervezett óriáskerék nem csak évtizedekre, hanem évszázadokra a főváros látképének állandó elemévé válhat.

A London Eye-t hivatalosan Tony Blair nyitotta meg 1999. december 31-én ötéves bérleti szerződéssel, amelyet később meghosszabbítottak.

London polgármestere, Sadiq Khan elmondta: „A London Eye-t fővárosunk egyik legismertebb turistalátványosságaként tartják számon, és a hazai és külföldi turisták kötelező úti célja. Fantasztikus hír, hogy a Merlin Entertainments a The Eye állandó jövőjével kapcsolatos terveket hoz elő, hogy bebiztosítsa helyét London hosszú távú látogatói kínálatának szerves részeként."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek