Olyan repülőgépet terveznek, amely mindössze 1 óra alatt New Yorkból Londonba ér

Az Egyesült Királyság Űrügynöksége (UK Space Agency) bejelentette egy olyan "űrrepülőgép" tervét, amely 1 óra alatt repül majd New York és London között, és várhatóan a 2030-as évekre jut fel az égre. Ebben az esetben őrülten gyors utasszállító repülőgépek hasítanak majd 5,4 Mach sebességgel az égbolton.

Így fog mutatni a világ leggyorsabb személyszállítója, ami majd New York és London között száguldozikForrás: Reaction Engines/Facebook

Az Egyesült Királyság űrkonferenciáján, Walesben, az Egyesült Királyság Űrügynökségének vezérigazgatója felfedte, hogy ezt a csúcstechnológiás repülőgépet vagy rakétasiklót hiperszonikus hajtómű (hangsebességen felüli) működteti majd. 

Ezek a sebességi képességek pedig átírják és megváltoztatják majd az eddigi légi közlekedést.

A Sabre (Synergetic Air-Breathing Rocket Engine) motorja összetett hűtőrendszerrel lesz felszerelve, amely messze meghaladja a mostaniakét. Nem káros a környezetre sem, így valószínűleg a jövőben a hiperszonikus utazási lehetőség lesz az ideális eszköz az utazók számára. A lényeg az, hogy a motor beindítása olyan, mint egy rakéta és egy repülőgép-motor hibridje, amely oxigén és hidrogén kombinációjával működik. A SABRE állítólag zöldebb és olcsóbb is lesz, mint a jelenlegi, légi közlekedésben használt hajtómotorok – írja a traveller365.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek