Ez a London melletti titkos sziget a hírességek felkapott helye

Az Osea-sziget egy privát földdarab tele hangulatos házikókkal és homokos partokkal, ahol a sztárok múlatják az idejüket. Bár úgy hangzik, mint egy karibi kiruccanás, de ez a hely Kelet-Angliában van, mindössze 20 perc helikopterútra Londontól, a Blackwater folyó torkolatában. Ami nagyon jópofa, hogy autóval is megközelíthető, ha éppen nincs dagály, ez Londonból indulva kevesebb, mint két órát vesz igénybe.

Karibi hangulat 2 órányi autóútra LondontólForrás: oseaisland.co.uk

Az Essex partjainál fekvő 380 hektáros sziget nemcsak híres vendégei, hanem meglepő elhelyezkedése miatt is ismertté vált. Az Osea-szigetet a rómaiak által épített ősi műút köti össze Anglia több részével, de az utak csak naponta kétszer járhatóak, amikor a dagály visszavonul.

A 20. század elején egy Frederick Nicholas Charrington nevű férfi megvásárolta a szigetet, hogy rehabilitációs programot hozzon létre azok számára, akik le akarják győzni a kábítószer- vagy alkoholfüggőséget. Az Osea küldetése változatlan maradt több mint 100 éven át, még olyan hírességeket is befogadott, mint Amy Winehouse, de 2010-ben leállították ezt a tevékenységet, mert nem volt megfelelő engedélye.

A szigeten sétálni igazi feltöltődésForrás: oseaisland.co.uk

A szigetet a brit haditengerészet bázisaként is használták az I. világháború alatt. A Cambridge-i Egyetem egykor kutatásokat is végzett, a sziget egyedülálló ökológiáját, madarait és tengeri élővilágát vizsgálta.

A sziget új életében az Osea a szórakoztatóipar mekkájává vált.

Egy stúdiónak is otthont ad, a pletykák szerint Rihanna is ott vett fel egy albumot. 2012-ben Daniel Radcliffe ott forgatta a "Woman in Black" című filmet. A sziget népszerűsége 2020-ban nőtt igazán, amikor az HBO The Third Day című műsorának horror-jelenetekkel teli helyszíneként szolgált. 

Szebbnél, szebb házak bérelhetők a szigetenForrás: oseaisland.co.uk

Manapság egyformán alkalmas hely pazar rendezvények vagy egy csendes, természetközeli hétvége számára. A nyaralók bérlése a szigeten körülbelül 392 dollártól (kb. 130 ezer forinttól) indul éjszakánként, amelek közül ide kattintva lehet válogatni – írja a travelandleisure.com.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek