Randevúra készülsz? Mutatjuk a legromantikusabb európai fővárosokat

Hány romantikus étterem és szálloda jut egymillió lakosra? Egy horvát hajókölcsönző társaság ezt a kérdést vette alapul, hogy felállítsa a legromantikusabb európai fővárosok rangsorát. Az eredményekről végül a  Time Out számolt be.

Lisszabon letasztította a trónról PárizstForrás: Mariia Korneeva/Shutterstock

A Catamaran Charter Croatia azokat a szállodákat és éttermeket összesítette a listájában, amiket a TripAdvisor oldalán "romantikus" jelzővel illettek a véleményezők. Az összesítésből pedig Lisszabon került ki győztesen.

Szóval ha romantikára vágyunk, nem Párizzsal vagy Rómával járunk a legjobban - legalábbis ezen lista szerint - hanem a portugál fővárossal. A tanulmány szerint Lisszabon összesen 588 romantikus étteremmel és 152 romantikus szállodával büszkélkedhet, az egy főre jutó romantikus vendéglátóhelyek száma tehát itt a legmagasabb.

A listán Monaco a második, mivel ahhoz képest milyen kicsi, rengeteg „romantikus" vendéglátóhelye van, a harmadik pedig a szerelem városa, Párizs.

Íme a tíz legromantikusabb európai főváros jelenleg a CCC tanulmánya szerint:

1. Lisszabon, Portugália
2. Monaco, Monaco
3. Párizs, Franciaország
4. San Marino, San Marino
5. Róma, Olaszország
6. Andorra la Vella, Andorra
7. Amszterdam, Hollandia
8. Athén, Görögország
9. Prága, Csehország
10. Reykjavík, Izland

Persze a romantika nem mindenki számára jelenti ugyanazt, így ahány tanulmány, annyiféle eredmény születhet a témában. Egy korábbi felmérés, amely a romantikus éttermek mellett a randihelyek számát és a közbiztonságot is figyelembe vette, egészen más eredményre jutott, az első helyre pedig a svájci Bern került. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek