Ezek a világ legideálisabb városai egy klassz randevúhoz

Mitől lesz egy város ideális randi-helyszín? A hangulatos kertmoziktól? A romantikus éttermektől? A csodás vízparti naplementéktől? A fényszennyezéstől mentes csillagos égbolttól? Természetesen mindenkinek megvan a saját válasza erre a kérdésre. 

A CIA Landlords biztosítótársaság mélyen belemerült a témába, hogy rangsorolja nekünk az általa legromantikusabbnak talált városokat. Olyan szempontokat vizsgált meg, mint a randihelyek, romantikus éttermek és bárok száma, a közbiztonság, sőt, még a minigolf pályák számát is felmérte, ha valakinek pont erre lenne igénye – írja a timeout.com.

Szerelmesek egy kültéri bárban - a fotó illusztrációForrás: Michel Bertolotti/Pixabay

És most jöjjön a megleptetés! A tanulmány szerint ugyanis Bern, Svájc ötödik legnagyobb városa a világ legideálisabb helye, hogy szerelembe essünk. A felmérés arra a következtetésre jutott, hogy a jó közbiztonságnak, valamint a randi-helyszínek, mozik és minigolf-pályák nagy számának köszönhetően Bernnél nincs jobb hely egy csodálatos randevúhoz.

A tanulmány szerint a svájci főváros a legideálisabb hely, hogy szerelembe essünkForrás: Shutterstock / Készítette: gowithstock

A listán a 2. helyezettként az izlandi Reykjavík következik, amely szintén biztonságos, és rengeteg bowling- és egyéb klubbal rendelkezik.

Egy autómentes utca Reykjavík belvárosában, ahol napos idő esetén sok szerelmespár andalogForrás: Shutterstock/Daan Kloeg

A 3. helyezett pedig Luxemburg lett, amely olyan romantikus éttermekkel büszkélkedhet, mint egyetlen más város sem a listán, ezért még éppen dobogós tudott lenni. De nézzük a további helyezetteket!

Éjjelente is romantikus séták helyszíne lehet Luxemburg városka Grund nevű negyedeForrás: CC-by-SA 4.0 unported/Benh Lieu Song

4. Prága, Csehország

5. Amszterdam, Hollandia

Amszterdam egyik csatornája bizony jó találkozópont lehet egy randihozForrás: Shutterstock

6. Wellington, Új-Zéland

7. Tallinn, Észtország

8. Ljubljana, Szlovénia

A zöld városban sokféle szórakozási lehetőség vár a párokraForrás: traveldudes/Pixabay

 9. Dublin, Írország

10. Canberra, Ausztrália

Talán azt gondolod, hogy ez egy elég furcsa rangsorolás. Legromantikusabb városként elsőként valószínűleg nem Bern jutna az eszünkbe. Ugyanez a tanulmány a híresen romantikus Párizst az egyik legalkalmatlanabb városnak nevezte meg randevúk tekintetében.

Ráadásul Budapest sem szerepel az első tíz helyezett között, de a második tízben már igen, egészen pontosan a 20. helyezést érte el.

Ugyanakkor a tanulmány a fenti 10-es listával sem lőhetett nagyon mellé, hiszen egészen biztos, hogy emlékezetes randevú helyszínek hátteréül szolgálnak a nyertes városok. Ha teljes terjedelmében szeretnéd elolvasni a tanulmányt, ide kattintva megteheted.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek