Őrült ötlet Portugáliától Szingapúrig vonatozni, de már lehetséges

Elég ritkán választunk vonatot közlekedési eszközként hosszabbra tervezett utazásainkhoz, helyette gyakran előnyben részesítjük a repülőgépek kényelmét és sebességét. De nem mindig a cél számít, hanem maga az utazás, és van valami romantikus a vonatozásban. Mi lenne, ha több tucat ország szépségeit és látnivalóit nézhetnénk meg egyetlen út alatt Portugáliából Szingapúrig? 

Egzotikus tájakból nem lenne hiány a távoli vonatozás soránForrás: Bule Sky Studio/Shutterstock

A világ leghosszabb vonatútjának hosszát vonatrajongók számolták ki a Redditen Mark Smith vasútszakértő segítségével, aki egy webhelyet tart fenn, és az ehhez hasonló hosszú utakra ad tippeket, a seat61.com-on. Úgy számoltak, hogy 18 755 kilométeres utazást átszállásokkal együtt 21 nap alatt lehetne megtenni.

Eddig ezen az útvonalon egy folyamatos vonatút vezetett Vietnámig, ami körülbelül 16 898 kilométer, és Ho Si Minh-ból Kambodzsán keresztül csak busszal lehetett csak tovább utazni  Bangkokig. Decemberben azonban megnyitottak egy nagysebességű vasútvonalat, amely a kínai Kunmingot köti össze Laosz fővárosával, Vientiánnal.

Ez azt jelenti, hogy az extrém vonatútra vágyók mostantól már tervezhetik a világ leghosszabb, egybefüggő vonatútját. Őrült ötlet, de technikailag megvalósítható.

Az ilyen oda-vissza út becsült költsége körülbelül 1200 euró. A monumentális utazás 13 különböző országon keresztül vezet Spanyolországon, Lengyelországon és Fehéroroszországon át Mongólián, Thaiföldön és Malajzián át az utazás ázsiai részéig. De egy ilyen hosszú utat nem lehet vonattal megtenni megállás nélkül. A 21 napos utazásba természetesen belekalkuláltak néhány éjszakát, és szükség lesz néhány rövid utazásra a városok között is a különböző vasútállomásokra. Ha valaki belevág, akkor viszont felejthetetlen élményben lesz része – írja a traveller365.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek