Több mint egy napra félreállítottak egy vonatot, az utasok azt hitték, túszul estek

Az Amtrak vasúttársaság több száz utasa Dél-Karolinában rekedt egy vonaton több mint egy napig, emiatt többen pánikba estek és hívták a rendőrséget, attól tartva, hogy túszul ejtették őket – olvasható a The Guardian oldalán.

A vonat szinte a semmi közepén több mint egy napig vesztegeltForrás: AFP/Stefani Reynolds

A Washington DC-ből induló vonat több mint 29 órát késett, miután egy kisiklott tehervonat miatt másik útvonalra irányították. A pánikba esett utasok végül tárcsázni kezdték a 911-et, majd a kalauz bejelentette: "Jelezzük mindazoknak, akik a rendőrséget hívták, hogy nem ejtettük túszul önöket!  Minden rendelkezésünkre álló információt megadunk, elnézést kérünk a kellemetlenségért." 

Az 563 utast szállító vonatnak eredetileg kedden délelőtt 10 órakor kellett volna megérkeznie a floridai Sanfordba, de hétfőn 17 óra 30 perc körül egy erdős területen megállt.

Mivel a személyzet munkaideje lejárt, ők nem mehettek tovább a járattal, ezért meg kellett várniuk, mire a váltó-kollégáik megérkeztek a helyszínre. A vonaton korlátozott volt az élelmiszerkészlet, és több háziállat is mosdószünetre szorult – jelentették.

A megpróbáltatások során több csapdába esett utas a közösségi oldalakon sugározta csalódottságát. Az Amtrak szóvivője, Christina Leeds kijelentette, hogy a késéseket a kisiklott tehervonat okozta, és hogy az Amtrak „rendszeres frissítéseket adott az ügyfeleknek, ételekkel, harapnivalókkal és italokkal együtt". Az szerelvény szerda reggel végül célba ért.

Az utóbbi időkben egyre jellemzőbbek a gyakori késések, járattörlések és egyéb utazási káoszok az Amtrak társaságra. 2022 júniusában az Amtrak ügyfeleinek több mint 25%-a tapasztalt késéseket. A közelmúltban a decemberi zord időjárás a közép-nyugati régióban is jelentős késéseket okozott. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek