Ebben az apró európai hotelben egyszerre két országban alhatunk

Egy kis európai szálloda különleges élményt kínálva hívta fel magára a világ figyelmét. Az apró, családi kézben lévő Hotel Arbez Franco-Suisse, amelyet L'Arbézie-nek is hívnak, a Franciaország és Svájc között húzódó nemzetközi határon található. Szlogenjük: „Aludjon egyszerre két különböző országban".

A hotelt nem csak a különleges fekvése miatt érdemes felkeresni, hanem mert barátságos és családias jellegűForrás: Arbezie Franco -Suisse/Facebook

A láthatatlan nemzetközi határ ugyanis éppen áthalad több szobán, illetve az egyik szobának az ágyán és fürdőszobáján is. Ha egy vendég az említett szobában alszik, akkor a fejével Svájcban, a lábával Franciaországban pihen meg.

A különleges szoba ablakából a pár méterrel távolabb lévő két határállomásra nyílik kilátás, a svájci a jobb oldalon, a francia pedig kicsit lejjebb a bal oldalon áll. A szálloda háromszög alakú telken épült, és beékelődött a kettő közé.

Ennek a meglehetősen sajátos környezetnek az 1862-es dappesi szerződés az oka, melynek értelmében Franciaország és Svájc kis területcserében állapodott meg, hogy lehetővé tegyen egy közeli út teljes francia ellenőrzését.

A szerződés rendelkezett arról, hogy a határ menti épületek a helyükön maradjanak, így az 1921-ben megnyílt szálloda épületének fele Franciaországban, másik fele Svájcban található, emiatt szeli ketté a nemzetközi határ az éttermet és több szobát is – írja a timesnownews.com.  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek