Videón: évekig egy szálloda medencéjében élt 3 delfin, most szabadon engedték őket

Vízalatti kapuk nyíltak meg Bali szigeténél szeptember elején, hogy Johnny, Rocky és Rambo szabadon elúszhasson. A három palackorrú delfint már három évvel ezelőtt kimenekítették egy üdülőszálloda apró medencéjéből, ahova eladták őket, miután már éveket töltöttek egy vándorcirkuszban. Egészségüket és erejüket Bali egyik rehabilitációs központjában nyerték vissza, így eljött az ideje, hogy szabadon ereszthessék őket – írja az euronews.com.

A delfineknek nem a medencékben, hanem a szabadban lenne a helyük - illusztrációForrás: Michelle Raponi/Pixabay

Miután évekig egy medencébe zárva sínylődtek a turistákat szórakoztatására, – akik megérintették őket és együtt úsztak velük, – a delfinek a kapunyitás után egy ideig csak bizonytalanula nézték a nyílást. Körülbelül rá egy óra múlva azonban már úton voltak, néha hatalmas hullámokon átugorva. A gondozóik tapsoltak, miközben a delfinek kiúsztak. Íme, a megható felvétel!

Wahyu Lestari, a központ rehabilitációs koordinátora azt mondta, kissé szomorú volt, hogy elmentek.
"Persze örülök, hogy szabadok, és visszatérhatnek a családjukhoz. A vadonban kell lenniük, mert vadnak születtek" – mondta.

A projekt vezetője az a Ric O'Barry volt, aki az 1960-as évek "Flipper" TV-műsorának delfinedzője volt, de miután rájött, mennyit szenvedtek az állatok, azóta annak szenteli életét, hogy a delfineket visszavezesse a vadonba.

A kiszabadított delfineket egy évig GPS-követéssel figyelik a tengeren. Nem tudni, mit fognak tenni. Visszatérhetnek, hogy meglátogassák a központot, ahol lábadoztak de csatlakozhatnak egy másik csoporthoz is, akár hárman is együtt maradhatnak, vagy külön utakon járnak majd. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek