Elhunyt a világ legidősebb embere

Tavaly áprilisban számoltunk be róla, hogy a Guiness rekordok szervezete megtalálta a világ legidősebb emberét, André nővért, a dél-franciaországi idősek otthonában élő apácát. Tegnap érkezett a hír, hogy André nővér 118 éves korában a déli Toulon városában elhunyt. 

André nővér 118 éves voltForrás: AFP/Nicolas Tucat

A város polgármestere, Hubert Falco a Twitteren jelentette be halálhírt, és azt írta, hogy „nagy szomorúsággal és meghatottsággal értesültem ma este a világ legidősebb emberének, André nővérnek haláláról".

Az apáca szóvivője, David Tavella elmondta, hogy André nővér kedden, helyi idő szerint hajnali kettőkor hunyt el, Toulonban. „Nagy a szomorúság, de ő már fel volt készülve a távozásra, az volt a vágya, hogy csatlakozzon szeretett testvéréhez. Számára ez a szabadság" – mondta Tavella.

A nővér Lucile Randon néven született 1904. február 11-én. Élete nagy részét a vallásnak szentelte. Mielőtt katolikus apáca lett volna, a második világháború alatt gyerekekről gondoskodott, majd 28 évet töltött árvák és idősek gondozásával egy kórházban. Amikor 2022-ben betöltötte a 118. életévét, az apáca kézzel írt születésnapi levelet kapott Emmanuel Macron francia elnöktől.

Születése óta 10 különböző pápa elnökölt a katolikus egyház felett. Ő volt a valaha élt legidősebb apáca. A valaha feljegyzett legidősebb személy címe is egy francia nőé. A Guinnes-rekordok könyve szerint az 1875. február 21-én született Jeanne Louise Calment élete 122. évében hunyt el. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek