Ő lett a világ legidősebb embere

Tegnap számoltunk be róla, hogy 119 éves korában elhunyt a világ legidősebb embere, a japán származású Kane Tanaka. A Guiness rekordok szervezete nem tétlenkedett sokáig, már meg is találták azt a hölgyet, aki ezennel elnyerte "a világ legidősebb embere" címet – olvasható a CNN oldalán.

A 118 éves André nővér minden nap megiszik egy pohár bortForrás: AFP/Nicolas Tucat

A Guiness rekordok könyve szerint egy dél-franciaországi idősek otthonában élő 118 éves apáca lett a világ legidősebb, élő embere. André nővér egyben a világ legidősebb élő apácája, és a valaha volt legidősebb apáca is – áll a hivatalos közleményében.

A Lucile Randon néven 1904. február 11-én született André nővér élete nagy részét a vallásnak szentelte.

Mielőtt katolikus apáca lett volna, a második világháború alatt gyerekekről gondoskodott, majd 28 évet töltött egy kórházban árvák és idősek gondozásával. André nővér, aki a francia Toulon város közelében él, egyben a világ legidősebbi Covid-19 túlélője is. A Guinness-rekordok könyve szerint 2021 elején pozitív lett a vírustesztje, de három héten belül teljesen felépült, éppen időben a 117. születésnapjára. André nővérnek vegyes érzései vannak azzal kapcsolatban, hogy ő lett az új, legidősebb ember.
"Úgy érzem, jobban járnék a mennyországban, de a jóisten még nem akar engem" – mondta, és a címet "szomorú megtiszteltetésnek" nevezte.

André nővér kedvence a csokoládé és a bor, utóbbiból minden nap meg is iszik egy pohárral. Amikor  év elején betöltötte a 118. életévét, az idős apáca kézzel írt születésnapi levelet kapott Emmanuel Macron francia elnöktől. Születése óta egyébként 10 különböző pápa elnökölt a katolikus egyház felett. Egyénként a valaha feljegyzett legidősebb személy címe szintén egy francia nőé volt: a Guiness rekordok könyve szerint az 1875. február 21-én született Jeanne Louise Calment 122 évet és 164 napot élt. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek