Íme a legidősebb ember, aki megállás nélkül átvitorlázott a Csendes-óceánon

Egy 83 éves japán férfi, Horie Kenichi a legidősebb ember, aki egyedül és megállás nélkül átkelt vitorláshajójával a Csendes-óceánon. Helyi idő szerint szombat hajnalban érkezett meg a japán Sikoku-szigetet a Honsu-főszigettől elválasztó Kii-szorosba, miután március 27-én útnak indult a kaliforniai San Franciscóból. A hajója egy Suntory Mermaid III. nevű hatméteres, egytonnás jacht volt.

Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Naoki Maeda

A vitorláshajó, amely napelemekkel fedezte áramszükségletét, áprilisban haladt el a Hawaii-szigetek mentén. Horie ellentétes irányban ugyanazt az utat tette meg, mint 60 évvel korábban, amikor az első hajósként kelt át egyedül, kikötők érintése nélkül a Csendes-óceánon - írták az MTI hírében.

Az akkor 23 éves extrémsportoló a Hjogo prefektúrában fekvő Nisinomijából indult útnak, és 90 nap alatt, útlevél nélkül tette meg az utat a kaliforniai nagyvárosba. A szóló átkelés az óceánon híressé tette Horiét, aki útjáról nagy példányszámban eladott könyvet publikált.

A tengerész egész életében hajszolta a rendkívüli teljesítményeket, az 1970-es évek elején például egyedül, megállás nélkül körbevitorlázta a Földet. 2008-ban 7000 kilométert tett meg Hawaii és a Kii-szoros között egy olyan hajóval, amely a tengeri hullámverésből nyerte az energiát. Horie azt mondta, hogy százéves koráig akarja vállalni a hasonló kihívásokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek